9 Tips Konus en Vortex Red Dot Richtkijkers; In dit artikel 9 Tips over Konus en Vortex red dot richtkijkers en uitleg over de typische kenmerken van elke red dot richtkijker. Vooral gebruikt bij paintball, airsoft en drukjacht en door jagers en sportschutters, met nagenoeg geen parallax-afwijking; “parallax vrij”. Red Dot richtkijkers worden steeds populairder aangezien ze een onbeperkt eye relief hebben en je er met beide ogen open mee kan schieten. Deze red dots zijn eenvoudig te monteren en bedienen en  brengt shutters zeer snel op doel. De prijzen in dit artikel zijn zonder kortingen. Check de links voor de actuele prijzen. De 9 Red Dot Richtkijker Tips van Konus en Vortex;

Update: 16-05-2018

Vortex red dot richtkijkerDeze Vortex red dot richtkijkers worden vooral gebruikt bij paintball en drukjacht en door de jager en sportschutter en hebben vrijwel geen parralax-afwijking

Vortex Red Dot Richtkijkers voor paintball en drukjacht (update 07-04-2017)

Kenmerken van Vortex Red Dot Richtkijkers; Een Red Dot Richtkijker is een speciale richtkijker die over het algemeen geen vergroting hebben en werken op basis van een reflectie van een rode of groene LED. Ideaal voor korte en middenlange afstandsschieten. D.m.v. een vergrotingsscope, bijvoorbeeld de Vortex VMX-3T Magnifier kan je red dot worden uitgebreid naar een 3x vergroting. Deze plaats je voor de red dot. Binnenkort volgt meer info hierover in dit blog.

Het bijzondere aan een red dot is, dat er bij zo’n kijker bijna geen parralax-afwijking optreedt. Deze richtkijkers worden vooral gebruikt bij situaties waar snel geschoten dient te worden, zoals bij paintball, airsoft en drukjacht.

Levenslange VIP-Garantie op Vortex Red Dot Richtkijkers

Vortex red dot richtkijkers kenmerken zich niet alleen door de meer dan uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Vortex biedt op de kijkers ook een levenslange garantie; De VIP-Warrenty.

SurvivalGigant biedt niet alleen een scala aan red dot richtkijkers, maar voorziet u ook van advies om de juiste keus in richtkijkers te bepalen. Ga hiervoor naar het kopje “Informatie” op de website. Red Dot Richtkijkers van Vortex zijn al verkrijgbaar vanaf € 239,-

Nieuwe Vortex Red Dot Richtkijkers

vortex-red-dot-richtkijker

In de webshop www.survivalgigant.nl heb ik onlangs 4 nieuwe modellen Vortex Red dot richtkijkers toegevoegd. De Viper red dot 6 MOA is de nieuwste red dot van Vortex. Deze richtkijkers hebben een levenslange VIP Garantie. Hier kun je er meer info over lezen;

Tip 1: Vortex Red Dot Richtkijker SPARC AR

Vortex Red Dot Richtkijker SPARC ARDe Vortex Red Dot Richtkijker SPARC AR is de nieuwste aanwinst in het red dot assortiment van Vortex. Deze nieuwe, compacte en lichtgewichte red dot zit vol met mooie features en leent zich voor vele wapens zoals automatische geweren, pistolen en geweren. De modulaire Spacer Shim bied twee verschillende montagehoogtes: lagere 03/01 co-witness (40 mm) en absolute co- getuige (37 mm). Met de digitale controleknoppen aan de achterkant regelt u de dot, zoals aan/uit en helderheid. De body is gemaakt van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen.
De montages passen op een standaard weaver/picatinny rail.

Kenmerken van de Vortex Red Dot Richtkijker SPARC AR:

 • Full multi coating
 • Buis uit één deel
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Schokvrij
 • Parallaxvrij
 • Weerstaat temperaturen van -20 tot +70 graden celcius
 • Bight Red Dot (extreem goed zichtbaar bij daglicht)
 • Instelbare dot helderheid (de laagste twee instellingen zijn night – vision compatibel)

De Vortex Red Dot Richtkijker SPARC AR is verkrijgbaar voor € 289,00

Tip 2: Vortex Red Dot Richtkijker Spitfire 1x-AR

Vortex Red Dot Richtkijker Spitfire 1x-ARDe Vortex Red Dot Richtkijker Spitfire 1x-AR is een lichtgewicht en sterke red dot richtkijker van Vortex. Deze scope is uitgerust met geadvanceerde functies, terwijl zijn prisma ontwerp ervoor zorgt dat de optische kwaliteit ondanks zijn compacte formaat zeer hoog is. Hij is gemaakt van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen en bestaat uit één deel. Hierdoor is de richtkijker erg sterk en kan heel goed omgaan met zware terugslag. De full multi-coated lenzen verbeteren de lichttransmissie voor maximaal licht en heldere beelden. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. De Spitfire AR blinkt dankzij zijn samenstelling uit bij het zoeken van uw doelwit op korte- tot middellange afstand.
De Vortex Spirfire 1x-AR wordt geleverd met een lower 1/3 co-witness montage die geschikt is voor weaver en/of picatinny

Vortex red dot richtkijker Spirfire 1x-AR

Kenmerken van de Vortex Red Dot Richtkijker Spitfire 1x-AR:

 • Full multi-coated lenzen
 • Buiscontructie uit één deel
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Schokbestendig
 • Parallax instelling van 91 m (100 yards)
 • Weerstaat temperaturen van -30 tot +50 graden celcius
 • Rood/Groene Dot (intensiteit instelbaar)

De Vortex Red Dot Richtkijker Spitfire 1x-AR is verkrijgbaar voor € 349,00

Tip 3: Vortex Red Dot Richtkijker Venom Top Load 3 MOA

Vortex Red Dot Richtkijker Venom Top Load 3 MOADe Vortex Red Dot Richtkijker Venom is een vizier dat gebouwd is voor extreem hoge prestaties en ongelooflijke veelzijdigheid. De body is van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen en bestaat uit één deel. Hierdoor is de richtkijker erg sterk en kan heel goed omgaan met zware terugslag. De XR full multi-coated lenzen verbeteren de lichttransmissie voor maximaal licht en heldere beelden. De ArmorTek coating op de lenzen zorgt ervoor dat deze beschermd zijn tegen krassen en viezigheid. De stikstofvulling en O-ring afdichting zorgen voor een volledige water-, nevel- en stofdichtheid. De lichtgewichte Red Dot zit vol met mooie features en leent zich voor vele wapens zoals automatische geweren, pistolen en geweren.
De montage past op een standaard weaver/picatinny rail.

Kenmerken van de Vortex Red Dot Richtkijker Venom:

 • XR full multi-coated lenzen
 • ArmorTek coating op de lenzen
 • Buis uit één deel
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Schokvrij
 • Parallaxvrij
 • Bright Red Dot (extreem goed zichtbaar bij daglicht)

De Vortex Red Dot Richtkijker Venom Top Load 3 Moa is verkrijgbaar voor € 329,00

Tip 4: Vortex Viper Red Dot 6 MOA

Vortex Viper Red Dot 6 MOA
Geheel nieuw in het Red Dot assortiment van Vortex is de Viper red dot 6 MOA pistool richtkijker. Deze red dot is alleen verkrijgbaar in 6 MOA dot. Zoals de naam al zegt is deze red dot ideaal voor gebruik op een pistool of handwapen.

De Viper Red Dot’s Super lage montagehoogte maakt het de perfecte oplossing voor pistolen met cutout slides en voor montage op geweren met Picatinny rail. De Viper geeft schutters het eenvoud en snelheid voordeel van een red dot richtkijker, terwijl co-witnessing met suppressor height iron sights. “Co-Witness” verwijst naar de dubbele controle van het doel, dat zich voordoet wanneer uw iron sight in één lijn is met de red dot sight. De 6 MOA dot diameter krijgt shutters snel op doel. De heldere daglicht red dot is instelbaar in 10 standen, gemakkelijk te zien en maakt doelen duidelijk zichtbaar ongeacht de lichtomstandigheden of achtergrond.

Afmetingen Vortex Viper Red Dot 6 MOA

Viper Red Dot zeer geschikt als pistool red dot

Vortex Viper red dot 6 MOA is geschikt als pistool red dot en voor montage op een AR geweer. Hij is zeer compact en licht en is gemaakt uit één deel aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen. De Vortex Viper red dot is afgewerkt met een zeer duurzame matte finish. De stikstofvulling en O-ring afdichting voorkomen dat water, vocht en stof kunnen binnen dringen en  zorgen voor betrouwbare prestaties onder alle omstandigheden. De Robuuste constructie is schokproof en weerstaat grote terugslag en impact tot .50 BMG kaliber.

De volledig multi-coating en ultra-heldere lens biedt een breed en onbelemmerd gezichtsveld. Meerdere anti-reflecterende coatings op alle buitenopvervlakken van het glas vergroten lichttransmissie. De ultra-harde, krasbestendige ArmorTek coating aan de buitenkant van de lenzen beschermt de Viper red dot tegen krassen, olie en vuil.

De Vortex Viper Red Dot 6 MOA is verkrijgbaar voor € 329,-

Konus Red Dot Richtkijkers

Konus Red Dot Richtkijkers

Naast de Vortex red dot richtkijkers hebben we ook Konus red dot richtkijkers in ons assortiment. Hieronder de typische kenmerken van deze red dot richtkijkers en de prijzen. Tip 5 van Konus is de Sight-Pro Fission 2.0 red dot. Alle ins en outs over deze micro red dot van Konus behandel ik in de onderstaande video.

Tip 5: Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0 – Konus

Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro Fission 2.0 geschikt voor picatinny/weaver is een super compacte unit en is daarom een ideale oplossing als u op zoek bent naar minimaal gewicht (slechts 50 gr.) en afmeting. De dot heeft een grootte van 5 MOA en heeft een verlichte rode dot die instelbaar is op 5 intensiteit niveaus.

De Sight-Pro Fission is verkrijgbaar voor € 129,-

Check de video voor een uitgebreide review van deze micro red dot Sight-Pro Fission 2.0 van Konus:

Tip 6: Red Dot Richtkijker Sightpro Atomic 2.0 – Konus

Red Dot Richtkijker Sight-Pro Atomic 2.0De revolutionaire Konus Red Dot Sightpro Atomic 2.0 richtkijker is de kleinste traditionele red dot richtkijker op de markt. Het extreem robuuste uiterlijk is ontworpen om de meest krachtige vuurwapens te weerstaan. De Sight-Pro-Atomic 2.0 is zo licht en compact dat het kan worden gemonteerd op pistolen, bogen, geweren, jachtgeweren, etc. Het beschikt over een 4 MOA rode of groene dot met vijf instelbare intensiteiten voor elke kleur. Deze red dot is geschikt voor weaver/picatinny rail en 11 mm rail.

De Sightpro Atomic 2.0 is verkrijgbaar voor € 99,95

Tip 7: Red Dot Richtkijker Sightpro Atomic-QR – Konus

konus-red-dots3De Sightpro Atomic-QR is licht en compact en voorzien van een quick release montage waardoor hij eenvoudig en snel gemonteerd kan worden op pistolen, bogen, geweren, jachtgeweren, etc. De Atomic-QR beschikt over een 3.5 MOA rode dot met elf instelbare intensiteiten voor elke kleur. Deze red dot is geschikt voor weaver/picatinny rail.

De Sightpro Atomic-QR is verkrijgbaar voor € 119,-

Konus Red Dot Richtkijkers

Tip 8: Red Dot Richtkijker Sight-Pro TR – Konus

Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro TRDe Konus Red Dot Richtkijker Sight-Pro TR is een red dot kijker met 4 instelbare dots. De verlichting van de dot is traploos instelbaar in de kleuren rood en groen. De twee turrets op de red dot kijker geven de mogelijkheid tot hoogte- en windcorrecties voor optimale richtprestaties.

Ideaal voor de tactische schutter maar daarnaast ook goed te gebruiken voor de jacht op snelle doelen die zich op een korte afstand bevinden. Geschikt voor Weaver/Picatinny rail.

De Sight-Pro TR is verkrijgbaar voor € 115,-

Tip 9: Red Dot Richtkijker Sight-Pro-PTS1 – Konus

Red Dot Richtkijker Sight-Pro-PTS1 - KonusDe Konus Red Dot Richtkijker Sightpro-PTS1 is een tactische red dot kijker met 4 instelbare dots. De dot van de PTS1 is instelbaar in de kleuren groen, rood, blauw en zwart. Per kleur is het mogelijk om de verlichting van de dot in 3 intensiteitsniveaus in te stellen. De twee turrets op de red dot kijker geven de mogelijkheid tot hoogte- en windcorrecties voor optimale richtprestaties.

De Sight-Pro-PTS1 is ideaal voor de tactische schutter en tevens ook goed te gebruiken voor de jacht op snelle doelen die zich op een korte afstand bevinden.

De Sight-Pro-PTS1 is verkrijgbaar voor € 209,-

Ik hoop dat je zo beter een keuze kunt maken in de beste red dot richtkijker. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via: https://www.survivalgigant.nl/contact of onze Chat-service rechts onderaan onze webshop.

Of vraag vrijblijvend advies via dit formulier: https://blog.survivalgigant.nl/aankoop-nieuwe-richtkijker-advies/

Welke ervaring heb jij met Red Dot Richtkijkers? Wat zijn jouw bevindingen? Laat een reactie achter in onderstaand reactieveld!

Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest