Wildcamera night vision van Outdoor Club eenvoudig in gebruik als jachtcamera, wildcamera of beveiligingscamera Review. Deze night vision is een speciale camera voor het opnemen en observeren van wild en voor beveiliging rondom het huis. Hij is zowel overdag als ‘s nachts te gebruiken. Deze wildcamera is uitgerust met 3 sensoren die een veld van 180º kunnen scannen. Ik heb deze wildcamera uitgebreid getest en in dit artikel kun je mijn ervaring hiermee lezen en livebeelden bekijken. Mocht je willen weten hoe een wildcamera werkt en wat hij kan, dan is dit ook een goed artikel met veel uitleg hierover. Veel wildcamera’s van andere merken werken namelijk ook op een vergelijkbare manier.

Update: 16-05-2018

Wildcamera night vision van Outdoor Club eenvoudig in gebruik als jachtcamera, wildcamera of beveiligingscamera Review

Overzicht Wildcamera review

In deze uitgebreid Wildcamera review is opgenomen:

 1. Eerste indruk van mijn nieuwe jachtcamera en beveiligingscamera
 2. Onderdelen en functies
 3. Stroomvoorziening
 4. Micro SD-kaart
 5. Zeer eenvoudig in gebruik; Instellen voor eerste opnames
 6. Eerste opnames maken via SHOT knop
 7. Nederlandse handleiding downlaoden
 8. Hoe werken bewegingssensoren?
 9. De werking van een wild- of jachtcamera in de nacht?
 10. Bevestigingsmogelijkheden
 11. Hoe waterdicht is de camera?
 12. Live modus activeren en testen
 13. Detectiebereik overdag en ‘s nachts
 14. Wat kun je nog meer instellen?
 15. Instellingen van opnames aanpassen
 16. Opgenomen video’s & foto’s bekijken op computer of TV
 17. Goed om te weten!
 18. Voordelen
 19. Nadelen
 20. Conclusie

1. Eerste indruk van de Wildcamera night vision

Gisteren heb ik de Wildcamera night vision van Outdoor Club ontvangen en ben ik hem meteen gaan testen. Wat me als eerste opviel was de afmeting. Hij is veel kleiner dan ik me had voorgesteld namelijk 135x90x76 mm (lxbxh). Dat is mooi. Het tweede wat me opviel is het mooie gecamoufleerde uiterlijk van de camera, waardoor deze zeker verborgen blijft in een bosrijke omgeving. Mijn eerste indruk is dus goed. Vervolgens ben ik de handleiding gaan lezen om te zien hoe ik de camera klaar moet maken voor mijn eerste gebruik. Ik heb vervolgens een zeer duidelijke Nederlandse handleiding gemaakt voor de Wildcamera night vision.

Deze handleiding kun je hier downloaden:

pdf download Nederlandse Handleiding Outdoor Club Jachtcamera Night vision

<< Terug naar overzicht

2. Onderdelen en functies van de Wildcamera night vision

Onderstaand zie je alle onderdelen en functies van deze wildcamera:

Onderdelen en functies van de Wildcamera night visionOnderdeel uit de Nederlandse handleiding van de Wildcamera night vision van Outdoor Club

<< Terug naar overzicht

3. Stroomvoorziening van Wildcamera night vision

Ik begin met het plaatsen van de batterijen. Deze moest ik eerst kopen, aangezien die niet worden meegeleverd. Het is blijkbaar ook mogelijk om de camera via een stroomadapter te gebruiken op het net. De adapter moet een gelijkstroom voedingsspanning van 6V met minimaal 680mA geven. Je kunt de wildcamera op 4 of 8 AA batterijen laten werken. Er zijn 2 batterij-compartimenten. Gebruik je 4 batterijen, plaats deze dan samen in een compartiment, anders zal de camera niet werken.

Stroomvoorziening van Wildcamera night visionOutdoor Club Wildcamera Night vision batterijen in 2 compartimenten en aansluiting voor de stroom adapter

<< Terug naar overzicht

4. Wildcamera werkt op Micro SD-kaart

Dan is het tijd om de Micro SD-kaart te plaatsen. De camera heeft geen ingebouwd geheugen. Daarom kan hij alleen werken als een TF/Micro SD kaart is ingevoerd. Het is aan te raden om de kaart vóór gebruik eerst te formatteren in de camera. Hiermee verbetert je de levensduur van de batterij en de sluiter snelheid. De unit ondersteunt TF/Micro SD geheugenkaarten met een capaciteit tot 32 Gb. De Micro SD kaart wordt niet meegeleverd. Zorg er dus voor dat je de Micro SD kaart vooraf koopt, zodat je meteen aan de slag kunt.

Wildcamera werkt op Micro SD-kaartOutdoor Club Wildcamera Night vision Micro SD kaart en USB aansluiting. Rechts zit de switch voor aan, uit en de TEST Modus.

<< Terug naar overzicht

5. Wildcamera night vision van Outdoor Club is zeer eenvoudig in gebruik

Deze compacte Wildcamera Night vision met zijn onopvallende uiterlijk is heel eenvoudig in gebruik. Door de achterkant van de camera te verwijderen stel je hem eenvoudig in via het LCD scherm en de navigatieknoppen. Het digitale menu van deze Wildcamera kan eigenlijk niet eenvoudiger. Je drukt op MENU en dan krijg je 21 opties (zie punt 14) om de camera in te stellen. Voor een eerste test met de camera hoef je niet meteen alle opties te doorlopen.

Ik noem even de belangrijkste menu-opties die je het beste meteen kunt instellen. Dan kun je direct aan de slag met deze wildcamera:

 1. Je stelt de wildcamera in op de [TEST] modus
 2. Klik op [Menu]
 3. Selecteer bij 1. Modus [Photo & Video] en klik [OK] om te bevestigen
 4. Ga naar [ Taal] en selecteer Nederlands
 5. Ga naar [ Geheugenkaart formatteren] en formatteer de Micro SD kaart

Formatteer een nieuwe SD kaart dus ALTIJD eerst in de wildcamera. Dit voorkomt problemen achteraf! De camera is in feite klaar om je eerste opnames te maken. Uiteraard kun je later alles nog eens rustig fijn afstellen, maar nu kun je beginnen met het starten van je eerste opnames. In de bovenstaande instellingen en de fabrieksinstellingen maak je dan eerst een foto en vervolgens een video van 5 seconden.

Meteen aan de slag met de wildcamera - de basisinstellingenMeteen aan de slag met de wildcamera & de basisinstellingen

<< Terug naar overzicht

6. Eerste opnames met de wildcamera maken via de SHOT knop

Het eenvoudigste om deze wildcamera meteen te testen is met de SHOT knop (zichtbaar op bovenstaande afbeelding). Hiermee maak je, net zoals met een normale camera, een filmpje. Ik heb de camera geplaatst op onze tuintafel buiten en heb de SHOT knop ingedrukt. De wildcamera begint nu meteen met opnemen. Druk je nog eens op de SHOT knop, dan stopt de unit met opnemen. Via het beeldscherm van de wildcamera kun je meteen bekijken wat je hebt opgenomen. Dit doe je door op de REPLAY knop te drukken. Hier kun je bladeren door de opnames die je gemaakt hebt. Druk je op OK dan begint de video te lopen en kun je deze bekijken.

Mijn eerste opnames met de wildcamera

Zie hier het resultaat van mijn eerste live-beelden:

Check mijn YouTube kanaal – Bron: https://youtu.be/GQ4AEDYg0Ww

<< Terug naar overzicht

7. Nederlandse handleiding Wildcamera night vision

Ik heb speciaal voor deze wildcamera een handleiding gemaakt met hele duidelijke uitleg van alle onderdelen en functies van deze wildcamera:

pdf download Download Nederlandse handleiding van de Wild camera night vision >>

Ook heb ik de Engelse handleiding aangepast, echter deze is wat minder uitgebreid:

pdf download Download english manual of the Wild camera night vision >>

<< Terug naar overzicht

8. Hoe werken de bewegingssensoren van de Wildcamera?

De wildcamera is uitgerust met 3 sensoren die met een beeldhoek van 60º graden gezamelijk een veld van 180º scannen, hierdoor is de camera nooit te laat om beelden met de camera waar te nemen. Er zit 1 bewegingssensor in het midden aan de voorkant en 2 bewegingssensoren aan de zijkant.

 1. Als wilde beesten of mensen binnen het detectie-bereik van de bewegingssensoren aan de zijkant komen, zal de camera deze beweging detecteren en de wildcamera automatisch activeren.
 2. Wanneer het wild continu beweegt voor de bewegingssensor aan de voorkant zal de camera foto’s en video’s blijven maken.
 3. Pas als het wild continu buiten het detectie-bereik van de bewegingssensoren aan de zijkant verdwijnt, zal de camera uitschakelen en terugkeren in standby-modus.

Of de camera foto’s of video’s maakt of allebei hangt af van wat je hebt ingesteld bij Modus. Heb je hetgeen ingesteld zoals eerder in dit artikel aangegeven, dan zal er eerst een foto worden gemaakt en daarna een video van 5 seconden.

Wildcamera sensoren voor en zijkant voor 180 graden detectieWildcamera bewegingssensoren aan voor- en zijkant voor 180 graden detectie

<< Terug naar overzicht

9. Hoe werkt de wildcamera in de nacht?

De camera maakt naar de bewegingssensoren ook gebruik van infrarood licht. Het infrarode licht is onzichtbaar voor mens en dier. Wat wel zichtbaar is zijn rode lampjes. IR leds zijn zichtbaar in het donker als heel zacht rood gloeiende leds. Deze gaan branden zodra er een opname wordt gemaakt. Dit zal de dieren echter niet afschrikken.

Er zijn ook nachtkijkers met bijzonder lichtsterke restlichtversterker en digitale sensor zoals de Yukon Ranger LT 6,5×42. Wil je meer hierover weten, dan zou je dit blog kunnen lezen: Ultieme digitale nachtzicht apparaat Yukon Ranger LT 6,5×42.

Infrarood LED’s aan de voorkant van de camera

Tijdens de nacht zullen de infrarood LED’s aan de voorkant van de camera het benodigde licht geven om foto’s en video’s te kunnen maken. Deze schakelen automatisch aan als er niet genoeg licht is. De LED lampjes geven licht over een brede hoek. Dit maakt het mogelijk om foto’s en video’s te maken op een afstand van 3 tot 20 meter zonder overbelichting van het object in de nacht. Reflecterende objecten zoals verkeersborden kunnen wel overbelichting veroorzaken, als deze zich binnen de detectie-afstand van de camera bevinden. Het is dus beter om de camera niet te richten op dergelijke objecten. Maak daarom altijd eerst een test shot voordat je de camera live gaat gebruiken.

Opnames gemaakt bij schemering en in de nacht

Onderstaand een voorbeeld van een shot uit een video gemaakt met de wildcamera bij schemering en de inzetfoto gemaakt in de nacht. Het contrast in de nacht is goed, maar het beeld is wat korrelig van kwaliteit. Ik heb hier niet de hoogste video-resolutie gebruikt, maar 1280x720px. Dit was de standaard fabrieksinstelling.

Hoe werkt de wildcamera in de nacht? De Infrarode LED’s. In bovenstaande afbeelding zie je een shot van de wildcamera in de schemering en een in de nacht.Bovenstaand een voorbeeld van een shot gemaakt tijdens schemering en als inzetfoto tijdens de nacht op 1280x720px video-kwaliteit.

Infrarood licht versus warmtebeeld

Infraroodlicht moet niet verwart worden met warmtebeeld. Warmtebeeldcamera’s zien hitte, niet licht. Des te meer hitte een object afgeeft, des te meer warmtecontrast het geeft en des te beter het te zien is. Wil je meer weten over warmtebeeldcamera’s en nachtkijkers? Lees dan dit artikel: Warmtebeeldcamera versus Nachtkijker – warmtebeeld versus nachtzicht

<< Terug naar overzicht

10. De bevestigingsmogelijkheden van de wildcamera

Deze wildcamera is op 3 mogelijkheden te bevestigen. Je kunt de d.m.v. de bijgeleverde riem vastmaken aan een boom of paal bijvoorbeeld. Tevens is het mogelijk om de wildcamera via de bijgeleverde wandbeugel met schroeven te bevestigen. Tot slot kun je de camera bevestigen op een statief. De statief-aansluiting zit aan onderkant van de camera. Mogelijkheden genoeg dus om deze camera stevig vast te maken.

De 3 Bevestigingsmogelijkheden van de wildcamera; boom, wandbeugel of statiefDe 3 Bevestigingsmogelijkheden van de wildcamera; boom, wandbeugel of statief

<< Terug naar overzicht

11. Hoe waterdicht is de camera?

De wildcamera is spatwaterdicht (IP56) en kan dus ook gebruikt worden tijdens regenbuien of in vochtige omstandigheden. De camera sluit namelijk mooi af door het rubberen randje aan de binnenkant en de clips aan de zijkant die je dicht moet maken. Hij is daarmee spatwaterdicht, wat wil zeggen dat je hem uiteraard niet mag onderdompelen in water. Echter een fikse regenbui kan hij goed hebben. Tevens heeft deze wildcamera een gebruikstemperatuur van-20 tot +60 graden Celsius.

<< Terug naar overzicht

12. Live modus activeren en testen van de Wildcamera night vision

Tot slot ben ik de wildcamera gaan testen tijdens verschillende omstandigheden. Als eerste buiten op verschillende afstanden en zowel overdag, als met schemering als ook ’s nachts. Overdag geeft de wildcamera een full-colour beeld weer. Tijdens de schemering begint de video een seconde in full colour en ging toen meteen over in zwart-wit. Tijdens de nacht worden er alleen zwart-wit beelden opgenomen. De video beelden die ik gemaakt heb starten iets later aangezien ik de unit zo had ingesteld dat hij eerst een foto moest maken en daarna de video moest starten. Stel je de Modus (= eerste instelling in de TEST-modus) in op video, dan begint de camera meteen met video’s opnemen.

<< Terug naar overzicht

13. Hoe groot is het detectiebereik van de wildcamera overdag en ‘s nachts

Het detectiebereik van de camera overdag is 25 meter. Ik heb het uitgetest en dat klopt ook. Bij 30 meter heeft hij mij niet meer geregistreerd. Bij 25 meter wel. Voor wat betreft de opnames in de nacht geven de specificaties aan dat de infrarode LED’s een bereik zouden moeten hebben van 20 meter. Ik heb het uitgeprobeerd, maar de camera heeft mij op 20 meter in de nacht niet geregistreerd en ook niet op 15 meter. Hij registreerde me wel op 10 meter. Ik ben toen de instellingen nagegaan en heb de gevoeligheid van bewegingssensoren aangepast naar “Hoog”. Deze stond op “Laag”. Toen ik het nog eens getest heb, registreerde de camera mij wel op 15 meter in de nacht. Het is dus goed om de instellingen na te lopen als het resultaat van je opnames niet is wat je er van verwachte. Check hiervoor de handleiding.

13a Triggersnelheid; Hoe snel reageert de wildcamera na detectie van de bewegingssensoren?

De specificaties geven aan dat de opnames starten op 1 seconde na detectie. Mijn ervaring is echter dat de opnames pas starten na 2 seconden. Dit kun je zien aan onderstaande afbeelding. Het eerste gedeelte, waar ik achter het huis vandaan kom en tot aan de grote palm loop, staat niet op de opnames. Dit zijn ongeveer 2 seconden. Feit is wel dat de camera je eerst moet detecteren en dan vervolgens 1 seconde nodig heeft om de opnames te starten. De triggertijd van deze camera is dus dan inderdaad 1 seconde.

Triggersnelheid; Hoe snel reageert de wildcamera na detectie van de bewegingssensoren?

Ik ben ook gebukt en sluipend voorbij gelopen in de schemering en toen pikte de bewegingssensoren me ook op na ongeveer 1 seconde en starte 1 seconde later de opnames.

In de eerste nacht blijkt de triggersnelheid lager te liggen en pikken de bewegingssensoren me pas op na 7 seconden. Goed is wel dat de wildcamera mij uiteindelijk toch heeft opgemerkt in die nacht en dat terwijl er totaal geen restlicht was en het behoorlijk stevig waaide die nacht. Er was dus veel interferentie.

13b. Detecteert de Wildcamera kleine dieren?

Of de wildcamera ook kleine dieren detecteert die op de grond lopen ,zoals bijvoorbeeld de kat, heb ik uitgetest. Onze zwarte poes liep op een afstand van ± 10 meter door het beeld. Helaas heeft de camera geen opnames gemaakt. Hou er dus rekening mee dat het moeilijk zal zijn om kleine dieren op de grond waar te nemen via de bewegingssensoren. Ik weet niet hoe het is als een vogel op enkele meters voor de camera gaat zitten op bijvoorbeeld een afgezaagde boomstam. Helaas heb ik dat geluk niet gehad tijdens mijn testperiode.

13c. Kan de wildcamera een veld van 180º scannen?

Het antwoord is ja. Ik had de camera in de kamer geplaatst en ben toen naast hem door gelopen en hij heeft mij gedetecteert en opnames gemaakt. Het was me ook al opgevallen in de tuin, waar ik stiekum langs het tuinhuis ben gelopen, in de veronderstelling dat ik niet werd gedetecteerd, maar de camera heeft toch opnames gemaakt. De bewegingssensoren werken dus goed en kunnen die hoek van 180º scannen. Mijn tests waren wel op een afstand van maximaal 5 meter overdag. Hoe hij reageert op 20 meter weet ik niet.

Wildcamera-bewegingssensoren-veld van 180º scannenDeze camera is uitgerust met 3 sensoren (1 voor en 3 aan de zijkant) die met een beeldhoek van 60º graden gezamelijk een veld van 180º scannen

13d. Kan ik de Wildcamera gebruiken achter glas of raam?

Kan ik een Wildcamera gebruiken achter glas of raam? Ik heb het getest bij zowel enkel glas als dubbel glas, maar de wildcamera heeft in beide gevallen niets gedetecteerd en dus ook geen opnames gemaakt. Ik heb deze vraag namelijk al eens gekregen via de chat: “Kan ik ook van achter mijn raam bijvoorbeeld mijn auto voor op straat in de gaten houden met deze wildcamera?” Het antwoord is dus: “Nee”.

Glas laat ook geen IR licht door en IR achter glas gaat niet werken. Het glas reflecteert het IR licht en je camera ziet dan niets meer, alleen nog een over belichte vlek. Mocht je hem hiervoor willen gaan gebruiken, dan is hij dus niet geschikt voor jou.

Kan ik de Wildcamera gebruiken achter glas of raam? NEE!

<< Terug naar overzicht

14. Wat kun je nog meer instellen op de wildcamera?

Er zijn totaal 20 instellingen mogelijk in de TEST-positie onder de MENU-instellingen. Ze zijn heel eenvoudig in te stellen door met de pijltjes op en neer te gaan en ze te selecteren d.m.v. de OK knop. Via de pijltjes omhoog en omlaag kun je de instellingen aanpassen. Vervolgens kun je deze bevestigen met de OK knop.

20 Instellingen van de Wildcamera night vision:

 1. Modus; Foto | Video | Foto & Video
 2. Fotoresolutie; 1 MP | 3 MP | 5 MP | 8 MP | 12 MP
 3. Serieopname; 1 foto | 2 foto’s in serie | 3 foto’s in serie
 4. Videoresolutie; 1920×1080 | 1280×720 | 720×480 | 640×480 | 320×240
 5. TL Videoresolutie
 6. Videolengte; 3-60 sec | 1-10 min
 7. Geluidsopname; Aan | Uit
 8. Opname-interval; 5-60 sec | 1-60 min
 9. Bewegingssensoren zijkant; Aan | Uit
 10. Gevoeligheid sensoren; Gering | Gemiddeld | Hoog
 11. Doel-opnametijd; Aan | Uit
 12. Time lapse-opname; Normaal | TL-video | Uit
 13. Taal; Vele talen zijn mogelijk waaronder; | Dutch | English | German | Chinese en nog veel meer …
 14. Tijd & Datum; Tijd & Datum instellen | Tijdnotatie | Datumnotatie
 15. Fotostempel; Tijd & Datum | Datum | Uit
 16. Wachtwoordbeveiliging ; Aan | Uit
 17. Geluidssignaal; Aan | Uit
 18. Geheugenkaart formatteren
 19. Serienummer; Aan | Uit
 20. Alle instellingen resetten naar fabrieksinstellingen

20 Instellingen van de Wildcamera night vision die op het LCD-scherm aan te passen zijn20 Instellingen van de Wildcamera night vision die op het LCD-scherm aan te passen zijn

De meeste instellingen spreken voor zich (zie de handleiding voor uitleg van alle instellingen), maar ik pik er toch even enkele bijzondere uit;

6. Videolengte

Om te voorkomen dat de kaart te snel vol raakt kun je deze beperken tot bijvoorbeeld 30 seconden. De camera stopt dan automatisch met filmen na 30 seconden.

8. Opname-interval

Ook kun je de Opname-interval instellen. Hiermee kun je de minimale tijdsperiode selecteren die de camera moet wachten, voordat hij reageert op verdere activering van de hoofd sensor na de eerste opname. Tijdens de interval zal de camera geen foto’s of video’s opnemen. Dit voorkomt dat de geheugenkaart vol raakt met te veel opnames van dezelfde gebeurtenis. Je kunt hierbij tijden selecteren tussen 5 – 60 secondes of 1 – 60 minuten. Een zeer handige functie.

12. Time lapse-opname

Met deze functie maakt de camera automatisch foto’s op instelbare intervallen. Dit is handig als je bijvoorbeeld de groei van planten wilt observeren en vastleggen. Andere voorbeelden van time-lapsefilms zijn rottingsprocessen, bouwprojecten en de bewegingen van wolken en hemellichamen. Dit kan in uren, minuten en secondes worden vastgelegd.

Bij een Time lapse-opname worden er namelijk minder beelden per tijdseenheid opgenomen dan bij de framesnelheid bij het afspelen. Hierdoor krijg je een versnelde film waardoor effecten zichtbaar worden die normaal te langzaam zouden verlopen om ze waar te nemen, zoals bijvorbeeld de groei van een plant of het ondergaan van de zon.

Time lapse-opname instellen bij wildcamera

Het is dus mogelijk om met deze wildcamera een Time lapse-opname te maken. Dan selecteer je bij de optie Time lapse-opname “Normaal” of “TL Video“. Daarna kun je de intervallen instellen in de gewenste uren, minuten en secondes. “Normaal” gebruik je voor het maken van Time-lapsefotografie en “TL video” voor het maken van Time-lapsevideo.

<< Terug naar overzicht

15. Instellingen van de opnames aanpassen

Ook de instellingen van de video’s en foto zijn aan te passen via het menu. Hiervoor kun je via de REPLAY knop en vervolgens de MENU knop de Schrijfbeveiliging van foto’s en video’s wijzigen. Deze functie kan gebruikt worden om bepaalde opnames of alle opnames te beschermen tegen per ongeluk verwijderen. Ook kun je de schrijfbeveiliging er weer afhalen als je dat wil. Zo raak je nooit per ongeluk waardevolle opnames kwijt.

<< Terug naar overzicht

16. De opgenomen video’s en foto’s bekijken op de computer of TV

Je kunt de opgenomen beelden bekijken op de wildcamera zelf. Het is zelfs mogelijk om de foto’s af te spelen op de wildcamera in een Diavoorstelling op het LCD-scherm van de camera. Dat is ook wel een leuke functie die ik heb uitgeprobeerd. Werkt prima! Het fijnste is uiteraard om de opnames van je wildcamera te bekijken op een groter scherm van je computer of de TV. Ook dat is mogelijk. Voor zowel de computer als de TV wordt er een kabel meegeleverd, waarmee je de camera kunt aansluiten. Via de USB-kabel sluit je de unit aan op de computer. D.m.v. de meegeleverde AV-kabel kun je de wildcamera aansluiten op je TV.

Outdoor Club Wildcamera Night vision Micro SD kaart en USB aansluiting. Rechts zit de switch voor aan, uit en de TEST Modus.Opgenomen wildcamera video’s en foto’s bekijken op computer of TV d.m.v. bijgeleverde kabeltjes

<< Terug naar overzicht

17. Goed om te weten!

Ook na het verwisselen of uitnemen van de batterijen, blijven alle instellingen behouden in de camera. Dat is fijn om te weten, want dat is bij lang niet alle apparaten het geval. Bij deze wildcamera gelukkig wel. Eigenlijk ook wel logisch aangezien je er ook een code op kunt instellen. Anders zou je door slechts het verwisselen van de batterijen, de beveiligingscode kunnen wissen. Dat is dus ook niet mogelijk.

Je kunt een wachtwoordbeveiliging instellen om de camera te beschermen tegen ongewenste toegang. Je hebt de mogelijkheid om een vier-cijferige code instellen.

Deze Wachtwoord-code moet iedere keer worden ingevuld als de camera in de TEST modus is gezet, voordat de unit kan werken. Bewaar deze code dus goed en op een veilige plaats. Mocht je het wachtwoord vergeten zijn, vraag dan uw dealer om dit wachtwoord te resetten naar de standaard fabrieksinstellingen. Dit kunt je helaas niet zelf doen. Mocht je de wachtwoord-code zijn vergeten, dan zit er echt niets anders op dan contact op te nemen met de dealer om dit te herstellen!

<< Terug naar overzicht

Voordelen en kenmerken Outdoor Club Wildcamera night vision

Hier alle kenmerken en voordelen van deze wildcamera op een rij:

 1. 3 maanden batterijduur (in stand-by modus)
 2. Bewegings- en warmtesensor met temperatuurweergave in het scherm
 3. Beeldsensor: 5 MP CMOS
 4. Onzichtbare IR nachtvisie met een bereik van 20 meter
 5. Detectie afstand: 25 meter
 6. Programmeerbaar van 1 tot 12 megapixel camera
 7. Opslagcapiciteit: Bij gebruik van 32 GB gebeugenkaartje tot 20.000 foto’s
 8. HD kwaliteit video (1920x1080P)
 9. Tijdsaanduiding op de opnames
 10. Aanduiding van de maanstand en temperatuur op de opnames
 11. Beveiligingscode mogelijk
 12. Time lapse optie
 13. Unieke drievoudige sensor voor 180° detectie
 14. 1 seconde trigger
 15. Groot LCD (2.4″) scherm voor terugkijken van video en foto’s
 16. Spatwaterdicht (IP56)
 17. Gebruikstemperatuur: -20 tot +60 graden Celsius

Nadelen Outdoor Club Wildcamera night vision

Een nadeel van deze camera is wellicht wel dat er geen Micro SD kaart wordt meegeleverd. Schaf je deze wildcamera aan, dan is het goed om de dag ervoor ook meteen de kaart te kopen. Anders kun je niet meteen ermee aan de slag. Ook worden er geen batterijen mee geleverd, maar dat is niet vreemd bij dit soort apparaten.

<< Terug naar overzicht

Beeldkwaliteit Wildcamera night vision is 5 MP CMOS

Een tweede nadeel van deze wildcamera vind ik de beeldkwaliteit van zowel de foto’s als de video’s, met name ’s nachts. Ik heb foto’s en video’s gemaakt op de hoogste kwaliteit en die zou 12 megapixels moeten zijn. Deze kwaliteit doet me echter denken aan mijn allereerste digitale Sony camera van 5 megapixels en zijn wat wazig. Dit komt omdat de beeldsensor van deze wildcamera inderdaad een 5 MP CMOS is, zoals in de specificities staat beschreven.

De camera is dus feitelijk een 5 Megapixel en niet een 12. De camera gebruikt een software-methode voor het vergroten van de omvang van de pixel van de foto, door interpoleren van de omringende pixels. De sensor is 5 Megapixels. Vervolgens zijn de beelden programeerbaar tot 12 Mp. Het beeld zal dan ook niet zo goed als een foto die genomen is met een echte 12 megapixelcamera.

De opnamen gemaakt bij daglicht zijn goed, maar de nachtopnamen zijn een stuk minder van kwaliteit. De beelden in de nacht zijn vrij korrelig. Probleem is natuurlijk wel dat ik inmiddels erg verwend ben met mijn Canon 6D camera en de nieuwste iPhone 7, waarvan de kwaliteit ook niet vergeleken mag worden met deze wildcamera van nog geen € 200,-.

Oordeel zelf maar (deze afbeeldingen zijn genomen uit de video’s):

<< Terug naar overzicht

20 Conclusie Wildcamera

Ik moet zeggen dat ik toch versteld sta van wat deze camera te bieden heeft. Hij is makkelijk in gebruik en toch uitgebreid in te stellen. Detecteert bijna alles en maakt foto’s en video’s zowel overdag als ’s nachts. Als de camera niet opneemt gaat hij automatisch in de stanby-stand en kan hij tot wel 3 maanden functioneren. De foto- en videokwaliteit van deze 5 Mp camera is met name overdag acceptabel. Helaas is deze ’s nachts erg korrelig en van mindere kwaliteit. Je kunt zelf kiezen welke resolutie je neemt. Je hebt de mogelijkheid om hem aan een boom of paal bevestigen, aan de muur of op een statief te plaatsen. Door zijn onopvallende gecamoufleerde uiterlijk valt hij bijna niet op. Zowel de camera als de bestanden zijn te beveiligen. Via het grote LCD scherm van 5 cm breed kun je de opnames meteen bekijken.

Met name de werking van 3 sensoren is een opvallend voordeel van deze camera, waardoor hij een veld van 180° kan scannen. Met de Outdoor Club Wildcamera night vision kun je zo alles waarnemen, zowel overdag als ’s nachts, dat binnen het detectiebereik van 20/25 meter komt en er mooie opnames van kunnen maken. De Time-lapse functie op deze wildcamera geeft veel extra mogelijkheden voor foto- en videoopnames van bijvoorbeeld de groei van planten. Voor mij is de test geslaagd!

<< Terug naar overzicht

Wildcamera kopen

Ben je ook geïnteresseerd in deze Outdoor Club Night vision Wildcamera? Dan kun je die veilig en direct kopen bij Survivalgigant.nl – Voor 15:00 uur besteld is morgen al in huis!

Wildcamera kopen; Outdoor Club Wildcamera Night vision

Ik hoop dat je zo beter een keuze kunt maken in de beste wildcamera. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via: https://www.survivalgigant.nl/contact of onze Chat-service rechts onderaan onze webshop.

<< Terug naar overzicht

Welke ervaring heb jij met wildcamera’s? Wat zijn jouw bevindingen? Laat een reactie achter in onderstaand reactieveld!

Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest