Bladzijdeloep met verlichting en Hoofdloep; Bij SurvivalGigant kun je ook terecht voor loepen in alle soorten en maten. Zo zijn er loepen met een vergroting tussen de 4 en 20 maal. De Loepen worden meestal gebruikt door biologen, filatelisten (postzegelverzamelaars) en horlogemakers om zeer kleine details goed te kunnen zien. Daarnaast zijn loepen ook een belangrijk (lees)hulpmiddel voor slechtzienden. In dit artikel laat ik de Bladzijdeloep met verlichting en Hoofdloepen zien.

Bladzijdeloep met verlichting en Hoofdloep

Bladzijdeloep met verlichting in LED

Bladzijdeloep met verlichting in LEDGisteren kocht ik een Bladzijdeloep met LED verlichting voor mijn opa van 91. Hij heeft al geruime tijd moeite met lezen, maar leest ondanks zijn hoge leeftijd toch nog graag de krant. Er waren al allerlei loepen uitgeprobeerd, maar het blijkt erg lastig om een krant te lezen met een loep in de hand. Ook is het niet handig als de loep een te kleine afmeting heeft, dan ben je snel de richting kwijt in de regels.

De oplossing voor het lezen van de krant met een loep, met name voor senioren en slechtzienden is deze Bladzijdeloep met verlichting in LED.

Bladzijdeloep met verlichting; De Bladzijdeloep met LED 275x195mm is een handig hulpmiddel bij het lezen van kleine letters en cijfers op brieven, reclamefolders in de krant en zelfs je favoriete boek.

Bladzijdeloep met verlichting in LEDDoor de pootjes uit te klappen is de loep eenvoudig over het te lezen object worden geplaatst. Dat maakt het lezen van een krant, brief of boek een stuk gemakkelijker. Aan de onderzijde van de loep bevinden zich 4 LED lampjes die het te lezen of te bekijken object te verlichten. Er zijn veel mensen die slechter zien als er minder licht is, dus de verlichting is een bijzonder handig hulpmiddel en vergroot het zicht aanzienlijk.
Er wordt ook een koord meegeleverd bij de Bladzijdeloep. Deze kan om de nek gedragen worden en dient zo als hulpmiddel bij bijvoorbeeld het knutselen.

Bladzijdeloep met verlichting Specificaties:

  • Lensoppervlak: 23,6 x 16,7cm
  • Totale afmetingen: 27,5 x 195mm
  • Vergroting: 3x
  • Werkafstand: ca. 10cm
  • Gewicht: 35 gram
  • Voeding: 2x AA batterij (niet inbegrepen)

LET OP: Plaats de batterijen op de juiste manier in de bladzijdeloep. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, echter ik krijg wel eens de melding dat de bladzijdeloep niet werkt. Als ze dan de batterijen omdraaien werkt de bladzijdeloep wel. Dit wordt niet erg duidlijk aangegeven, dus probeer dat eerst even uit als de bladzijdeloep het niet doet!

Verkoopprijs incl. is slechts btw: € 14,95

Hoofdloep met verlichting

Hoofdloep met verlichtingDe Hoofdloep met Verlichting is een hoofdloep met een variabele vergroting van 1,8x-4,8x. Meest geschikt voor gebruik bij Borduren, Stenen, Postzegels, Knutselen, Elektronica.

De loep heeft een inschakelbare ingebouwde verlichting die gevoed wordt door twee AAA-batterijen (niet inbegrepen).

Door het klittenband achterop de hoofdriem kun jede hoofdloep passend maken.

Verkoopprijs incl. btw: € 17,95

Konus Hoofdloep Vuemax-2 met LED Licht

Konus Hoofdloep Vuemax-2 met LED LichtWil je iets meer vergroting in de hoofdloep? Dan kun je kiezen voor de Konus Hoofdloep Vuemax-2. Dit is een hoofdloep die wordt geleverd met een set van 5 lenzen, waardoor een variabele vergroting tussen 1x en 6x mogelijk is. De loep heeft een schuifbare ingebouwde LED verlichting die gevoed wordt door twee AAA-batterijen (inbegrepen). Door de draaiknop achterop de hoofdriem van de Vuemax-2 aan te draaien kun jede hoofdloep passend maken voor je hoofd.

Ook deze is het meest geschikt voor gebruik bij Borduren, Stenen, Postzegels, Knutselen, Elektronica.

Verkoopprijs incl. btw: € 29,95

Loepen bij SurvivalGigant – groot assortiment:

Hier een opsomming van de grote diversiteit aan loepen die verkrijgbaar zijn bij SurvivalGigant.nl en een omschrijving van de loepen:

Doubletloep
Een doubletloep is een compacte loep met twee lenzen. Deze lenzen zijn vaak bolvormig en zijn zo geplaatst dat eventuele fouten worden verwijdert, hierdoor is de loep zeer preciezer. Dit soort loepen worden veelal gebruikt door biologen, juweliers of horlogemakers en hebben een vergroting tussen de 5x en 20x.

Tripletloep
Een tripletloep heeft in tegenstelling tot een doubletloep drie lenzen wat deze nog preciezer maakt. De drie lenzen heffen eventuele fouten nog beter op waardoor dit soort loepen ideaal zijn voor het bekijken van o.a. edelstenen.

Dradenteller
Een dradenteller is een enkelvoudige loep met een uitklapbaar frame dat ervoor zorgt dat de loep precies op het punt gericht staat waar het object te bekijken is. In de meeste gevallen heeft een dradenteller een schaalverdeling waarmee draden geteld kunnen worden. Vandaar ook de naam dradenteller.

Tafelloep
Een tafelloep staat op een voetstuk en heeft in sommige gevallen een verstelbare arm. Deze loepen worden veelal gebruikt voor (fijnmechanisch) montagewerk. In sommige gevallen in de tafelloep uitgerust met (LED)verlichting. Er zijn ook modellen verkrijgbaar met een tafelklem zodat ze aan een tafel kunnen worden geklemd.

Bekerloep
Een bekerloep is zeer geschikt voor personen die in de natuur verschillende kleine diertje of insecten willen bekijken. Deze kunnen eenvoudig in de bekerloep worden geplaatst om ze vervolgens te bestuderen. Bekerloepen worden veelal gebruikt voor kleine kinderen die insecten willen vangen of bekijken.

Opzetloep
Een opzetloep wordt veelal gebruikt voor het bekijken van afbeeldingen, foto´s of postzegels. De opzetloep is in deze gevallen zeer handig, omdat je ze eenvoudig over het object kunt plaatsen. De loep blijft hierdoor stilstaan, waardoor de gebruiker zijn handen vrij heeft om het object eenvoudig te bekijken.

Omhangloep (Borduurloep)
Omhangloepen zijn loepen die voornamelijk worden gebruikt bij het knutselen of borduren. Ze kunnen door middel van een koord om de nek worden hangen waardoor de handen vrij blijven. De pootjes van de loep leunen in dit geval tegen de borst van de gebruiker waardoor de loep goed blijft staan. In sommige gevallen wordt een omhangloep ook wel een handwerkloep genoemd.

Hoofdloep
Een hoofdloep is een handige loep die door middel van een band om op het hoofd kan worden geplaatst, hierdoor blijven de handen vrij. Dit soort loepen zijn verkrijgbaar in een simpelere “hobby” versie, maar ook in een professionele versie die voor medische doeleinden gebruikt kan worden. Soms worden deze loepen ook gebruikt door juweliers die aan juwelen werken of bewerken in combinatie met een machine.

Standloep (tafelloep)
Een standloep is een loep die veel gebruikt wordt door slechtzienden. Deze loep helpt bij het lezen van bijvoorbeeld kranten of tijdschriften. Een dergelijke loep heeft vaak een verstelbare arm die kan worden gebruikt om een loep naar het desgewenste artikelen te bewegen of dit te kunnen lezen. Ook worden ze gebruikt in ruimte waar gebruikt wordt met extreem kleine materialen.
Bol loep
Een bol loep is een bolvormige loep die veelal wordt gebruikt voor het bekijken van foto’s, afbeeldingen of postzegels.

Leeslineaal
Een leeslineaal wordt zoals de naam als doet vermoeden gebruikt als hulp bij het lezen. De lineaal wordt op de gewenste regel gelegd om gemakkelijk bij te houden waar u gebleven bent. Daarnaast heeft een leeslineaal een (lage) vegroting die het lezen van de regel weer eenvoudiger maakt. Ook voor personen met dyslexie kan een leeslineaal uitkomst bieden.

Handloep (leesglas/vergrootglas)
Een handloep is de oorspronkelijk loep zoals deze vroeger gemaakt werd en iedereen hem kent. Een handloep heeft een enkelvoudige lens met een lage vergroting van 1,5x tot 5x. Dit soort loepen staan ook bekend als vergrootglas en worden soms ook brandglas genoemd omdat er vuur mee gemaakt kan worden als de zon er doorheen schijnt.

Zakloep
Een zakloep is eigenlijk een verzamelnaam voor alle loepen die eventueel in uw zak meegenomen kunnen worden. Dit kunnen bijvoorbeeld doubletten, tripletten, dradentellers of bepaalde uitschuifbare loepen zijn.

Ga direct naar de Loepen in onze webshop >>

Veel leesplezier!

Chantal Hermkens - blogger

Chantal Hermkens

Webmaster: blog.survivalgigant.nl/
Webshop: www.survivalgigant.nl

Wat is jou favoriete loep en waarom vindt jij dat zo’n goede loep? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Pin It on Pinterest