Ultieme digitale nachtzicht apparaat Yukon Ranger LT 6,5×42. De Yukon Ranger LT 6,5×42 Nachtkijker is een bijzonder lichtsterke restlichtversterker met een digitale sensor. De Ranger is een sprekend voorbeeld van een succesvolle toepassing van digitale technologieën in observatie optiek. Hierdoor is dit een van de beste digitale nachtzicht apparaten van zijn generatie. De prijs licht rond de € 400,-.

Ultieme digitale nachtzicht apparaat Yukon Ranger LT 6,5x42

Ultieme digitale nachtzicht apparaat Yukon Ranger LT 6,5×42

De Ranger is het ultieme digital nachtzicht apparaat dankzij zijn gevoelige CCD en nieuwe Som Light TM software. 
Daarnaast heeft de nachtkijker een vergroting van 6,5x en heeft hij een bereik tot wel 350 meter.

Het venieuwde LCD scherm is helder en scherp en biedt een resolutie van 640×480 pixels. Het instelbare infrarood hulplicht kan worden gebruikt voor waarnemingen op een bewolkte maanloze nacht. De golflengte bedraagt 940nm (afgelegen gebied van de IR-reeks, onzichtbaar voor het menselijk oog) de waarnemer is “onzichtbaar”, zelfs als het apparaat wordt gebruikt in de actieve modus. Hij is scherp te stellen vanaf 5 meter.

Digitale nachtzicht apparaat met twee infrarood Illuminators

Voor werking in totale duisternis is dit digitale nachtzicht apparaat uitgerust met twee infrarood Illuminators (IR) voor korte en lange afstanden. Deze IR Illuminators werken het “onzichtbare bereik” die heimelijke observatie mogelijk maakt. Alle instellingen op gebruikersniveau van beeldhelderheid en de IR Illuminator worden opgeslagen in het geheugen van de unit na het uitschakelen.

Yukon Ranger LT 6.5×42 digitale nachtzicht apparaat

De Ranger LT-6.5×42 is uitgerust met video-aansluiting voor een video-recorder en een externe voeding. De digitale monoculaire Ranger LT-6.5×42 is de perfecte nachtkijker voor een veelheid aan toepassingen waaronder: • Algemene observatie • jacht, vissen en kamperen • sportnavigatie en nachtnavigatie • Zoek- en reddingsoperaties • Home security.

Licht gewicht digitale nachtzicht apparaat monoculair

Deze digitale Yukon Ranger LT is een lichtgewicht monoculaire nachtkijker. Hij weegt slechts 650 gram. Het voordeel van een monoculaire nachtkijker ten opzichte van een binoculaire nachtkijker is dat hij minder lenzen heeft en daardoor lichter van gewicht is. Vooral handig voor onderweg bijvoorbeeld tijdens de jacht, je vistrip, kamperen of outdoor uitje.

Licht gewicht digitale monoculaire nachtkijker

De Yukon Ranger LT 6.5×42 digitale nachtzicht apparaat is direct te bestellen via richtkijkerbestellen. Voor 15:00 uur besteld is morgen in huis! http://www.richtkijkerbestellen.nl/yukon-nachtkijker-ranger-lt-6-5×42-digitaal

Onderdelen en werking Yukon Ranger LT 6.5×42

De Yukon Ranger LT 6.5×42 is eenvoudig te bedienen en in te stellen via de eenvoudig te bereiken knoppen boven op deze digitale nachtkijker. Hoe werkt de Yukon Ranger LT 6.5×42 en wat kun je er allemaal mee? Via de nummers in onderstaande afbeelding kun je de werking bekijken.

Onderdelen en werking Yukon Ranger LT 6.5x42

 • Verwijder de beschermkapjes van de lens (4) en IR Illuminator (5).
 • Druk kort op de «ON» (6) knop om de unit in te schakelen – een groen lampje naast het oculair. In de rechter benedenhoek van het scherm verschijnt nu de Batterijcapaciteit o (!!!).
 • Knipperend groen licht geeft aan dat het energieniveau van de batterij laag is. Het knipperende rode lampje geeft aan dat de batterij leeg is.
 • Lage batterij-indicator in de rechter benedenhoek wordt leeg en kleurt rood.
 • Lokaliseer een object binnen 20 tot 30 meter.
 • Stel de helderheid van de afbeelding in door te draaien aan het wiel (11). Het helderheidsniveau (van 1 tot en met 15) wordt weergegeven in de rechter benedenhoek van het scherm.
 • Draai de ooglens (7) en de objectief (4) om een scherp beeld te krijgen. Bij de start van de unit, wordt de IR Illuminator assistent geactiveerd. De IR Illuminator werkt bij een golflengte van 940nm, waarmee je heimelijke observatie kan uitvoeren op korte afstanden.
 • Druk op de knop «IR» (8) om de belangrijkste IR Illuminator (5) te activeren. Schakel IR Illuminator power in, door op de knoppen «+» (9) of «-» (10) te drukken – en zo de power respectievelijk te verhogen en te verlagen. Energieniveau (van 1 tot en met 15) wordt weergegeven in de linker benedenhoek van de scherm-IRIS.

Extra gebruikersgemak:

 • De gebruiker instellingen van helderheid, beeldscherm en IR Illuminator power worden pas opgeslagen in het geheugen van de monoculair als de unit is uitgeschakeld.
 • Als de unit gericht respectievelijk op een object dichterbij dan 15 meter, zal de plek van de belangrijkste IR-illuminator (helder licht cirkel) verschoven worden naar de rechterkant van het beeldscherm.
 • Bij het wijzigen van de observatie afstand, probeer dan een scherp en hoge kwaliteit beeld te krijgen door te draaien aan het objectief (4), de helderheids-wiel (11) en door het niveau van de IR-illuminator veranderen. Doe dit niet door aan de ooglens te draaien (7), want deze is al individueel aangepast.
 • Om de waargenomen beelden te verzenden naar een externe monitor of opname video en te kunnen bekijken, sluit je de bijgeleverde videokabel aan op de video output(12).

Yukon Ranger LT 6.5×42 kenmerken

Hier de typische kenmerken van deze Yukon Digitale nachtkijker Ranger LT 6.5×42 nog eens overzichtelijk op een rij:

 1. Bijzonder lichtsterke restlichtversterker met digitale sensor
 2. Een van de beste digitale nachtzicht apparaat van zijn generatie.
 3. Grote vergroting van 6,5x en bereik tot wel 350 meter.
 4. Scherp te stellen vanaf 5 meter.
 5. Field of view: 5 graden
 6. Oogafstand: 14 mm
 7. Hoge resolutie
 8. helder en scherp LCD scherm van 640×480 pixels
 9. Helderheid scherm aanpasbaar
 10. Helder licht bescherming
 11. Lange afstand IR illuminator 940 nm “onzichtbare voor het menselijk oog” met grote aanpassingsmogelijkheden, voor waarnemingen op een bewolkte maanloze nacht
 12. Autonome voeding en externe voeding door auto adapter
 13. Lange bedieningstijd tot 12 uur (5 uur met infrarood) op een batterij set
 14. Geheugen voor gebruikersinstellingen
 15. Batterij indicator
 16. Video-uitgang

Ultieme digitale nachtzicht apparaat Yukon Ranger LT 6,5x42

Conclusie Yukon Ranger LT 6,5×42

Ben je op zoek naar een licht gewicht nachtkijker met een detectie-afstand tot 350 meter in complete duisternis. Handig mee te nemen is voor onderweg. Al scherp te stellen is vanaf 5 meter. Veel gebruikersgemak en helder en volledig instelbaar beeld. Met de mogelijkheid om je beelden op te nemen op video en af te spelen op tv of computer? Dan is deze Yukon Ranger LT 6,5×42 digitale nachtzicht apparaat zeker een oplossing!

Link naar Yukon Nachtkijker Ranger LT 6,5×42 digitaal: https://www.survivalgigant.nl/yukon-nachtkijker-ranger-lt-6-5×42-digitaal

Ik hoop dat ik je hiermee weer nuttige informatie heb gegeven. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via: https://www.survivalgigant.nl/contact of onze Chat-service rechts onderaan onze webshop.

Wat is jouw favoriete digitale nachtzicht apparaat? Wat zijn jouw bevindingen? Laat een reactie achter in onderstaand reactieveld!

Chantal Hermkens

Chantal Hermkens
www.richtkijkerbestellen.nl/
www.survivalgigant.nl/

Pin It on Pinterest