FLIR Scout TK warmtebeeldcameraUnieke FLIR Scout TK warmtebeeldcamera; de meest compacte en lichte warmtebeeldcamera die op de markt verkrijgbaar is en vanaf medio juni 2016 leverbaar. Tot heden hebben we deze wamtecamera reeds vaak verkocht. Dit model bevat namelijk alle hoogwaardige componenten als alle andere FLIR warmtebeeldcameras, maar is zo ontworpen dat deze ook beschikbaar is voor personen met een beperkter budget. In dit artikel meer uitleg over deze Flir Scout TK en een veldtest.

(Update: 30-07-2019)

De Scout TK warmtebeeldcamera van FLIR is ideaal voor gebruik tijdens Natuurobservaties, Jacht, Rechtshandhaving, Beveiliging.

FLIR Scout TK Warmtebeeldcamera Veldtest Review

FLIR Scout TK Warmtebeeldcamera

FLIR Scout TK WarmtebeeldcameraDe Flir Scout TK geeft een duidelijk en scherp beeld van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en in het midden van de nacht. Doordat er gebruikt gemaakt word van infrarood warmte is het beeld altijd hetzelfde, of het nou licht is of volledig duister.

Het voordeel ten opzichte van nachtzicht apparatuur is dat je met warmtebeeld apparatuur ook gemakkelijk ziet of iets zich in de bossen bevindt. Ook geeft het je de mogelijkheid om bijvoorbeeld warmte sporen te zien, denk aan een zojuist weg gereden auto welke warmte afgeeft.

Lees hier meer over: Warmtebeeldcamera versus Nachtkijker – warmtebeeld versus nachtzicht

Introductie video van Scout TK Warmtebeeldcamera (€ 625,-):

Eerste oordeel over de Flir Scout TK

Flir Scout TK in een handHet eerste wat me opviel toen ik de hand held FLIR Scout TK thermische warmtebeeldcamera bekeek, was dat ondanks de lage resolutie van 160 x 120 thermische kern, hij toch nog een redelijk beeld geeft. Dit is als gevolg van haar 12μm thermische sensor en 640 x 480 LCD-display. Als je deze warmtebeeldcamera gaat gebruiken voor toezicht en beveiligingsdoeleinden of kijken groot wild dan is de Scout TK zeer goed voor die taak. Hij kost slechts € 625 en kan eenvoudig in je zak worden meegenomen, vanwege de kleine omvang en laag gewicht van 170 gram.

Deze thermal imager is ook perfect voor het volgen van bloedpaden van een gewond dier, aangezien deze unit zoals warmtesporen kan detecteren op zeer korte afstanden, zonder verlies van enige beeldkwaliteit. Een nadeel van de eenheid is, dat de vernieuwingsfrequentie (refresh rate) slechts 9hz is. Dit betekent dat het beeld zeer langzaam wordt bij het scannen van een gebied. Dit heeft echter ook een voordeel aangezien door de lage vernieuwingsfrequentie, je geen export vergunning nodig hebt om hem vanuit een ander land mee te nemen.

Flir Scout TK VeldtestFoto’s Flir Scout TK Veldtest; geschikte warmtekijker voor jong en oud!

Flir Scout TK Veldtest

Toen ik de Scout TK voor het eerst heb meegenomen op een grindgat bij ons in de buurt, had ik de kans om hem te testen op een aantal zwanen en mensen die er rond liepen. Kijkend naar de zwanen, kon ik ze nog steeds detecteren en identificeren dat ze daar aanwezig waren. Ze zaten op ongeveer 25 meter, wat best een korte afstand is. Maar zwanen zijn dan ook zwaar geïsoleerd en geven geen grote hoeveelheid hitte af, waardoor ze niet gemakkelijk te detecteren zijn. Toen ik op zoek ging naar een menselijk doelwit, kon ik ze detecteren tot 70m. Om een warmtebron verder te detecteren dan die afstand wordt moeilijk, aangezien de warmtebron te klein of het beeld te wazig wordt. Kijk hierboven voor foto’s die gemaakt zijn met de FLIR Scout TK.

Compacte Scout TK van FLIR in een hand

Compacte FLIR Scout TK in een hand

De Scout TK van Flir is uitgerust met de zogeheten “InstAlert” technologie; Met één druk op de knop wordt enkel het warmste object in de kleur rood weer gegeven. Dit maakt het heel eenvoudig om je gewenste dier of doelwit te volgen.

Unieke kenmerken FLIR Scout TK o.a.:

• Bestand tegen een val van 1 meter hoog op beton
• Waterbestendigheid: IP67 (Onderdompelbaar)

De Scout TK is in helderheid instelbaar en heeft een batterijduur van 5 tot 7 uur. Deze warmtebeeldcamera wordt geleverd met nekkoord, USB (stroom)kabel en leeskop.

Conclusie

De compacte en lichte FLIR Scout TK warmtebeeldcamera is over het algemeen zeer goed voor gebruik op korte afstanden en om een warmtebron op te sporen maar niet voor identificatie. Als je op zoek bent naar een thermisch camera voor het kijken naar dieren in het wild op korte afstanden of voor het detecteren van zeer grote warmtebronnen zoals bosbranden en grote dieren, een zeer goed optie. Deze Scout TK is ook een van de goedkopere opties in thermografie in de huidige markt, waardoor hij veel goedkoper dan de meeste andere warmtecamera’s, terwijl hij toch nog voldoende presteert.

Wil je de Flir Scout TK nu bestellen voor slechts € 625,- (Beste prijs!)? Dit is een vaste lage prijs: https://www.survivalgigant.nl/flir-scout-tk-warmtebeeldcamera

Mocht je nog niet weten wie Flir is, dan kun je dat hieronder lezen;

FLIR, de marktleider op het gebied van infraroodcamera’s

FLIR, de marktleider op het gebied van infraroodcamera'sWat ook uw infraroodtoepassing is, samen met FLIR bieden wij u de juiste oplossing! Sinds de opkomst van de eerste IR thermografie-toepassingen onderging de infrarood technologie een ware revolutie. Warmtebeeldcamera’s worden nu o.a. gebruikt in de jacht, maar ook ter controle van elektrische installaties, warmteafgifte bij automatisering, etc.

Voordelen van warmtebeeldkijkers

Thermische beelden tonen een oververhitte aansluiting die met het blote oog niet waar te nemen is.
Het voordeel van warmtebeeldcamera’s ten opzicht van nachtkijkers is dat deze bijvoorbeeld ook overdag heel goed gebruikt kunnen worden. Wanneer een persoon of dier in het struikgewas zit of bij mist is deze met een warmtebeeldcamera goed te zien

Groetjes,

Chantal Hermkens - blogger

Chantal Hermkens

Webmaster: blog.survivalgigant.nl/
Webshop: www.survivalgigant.nl

Wat is jouw favoriete warmtebeeldcamera en waarom vindt jij dat zo’n goede warmtebeeldcamera? Laat het me weten via onderstaand reactieveld.

Pin It on Pinterest